10 نشانه عفونت ریه

علائم عفونت ریه ممکن است شبیه به سرماخوردگی یا آنفولانزا باشد. با توجه به شیوع ویروس کرونا، افراد زیادی دچار عفونت ریه از نوع ذات الریه شده‌اند (تفاوت علائم ویروس کرونا با آنفولانزا و سرماخوردگی بسیار کم است). در ادامه درباره علائم و نشانه‌های عفونت ریه که باید جدی گرفته شود را بررسی کرده‌ایم.

عفونت دستگاه تنفسی (RTIs) می‌تواند در اثر ویروس،‌ باکتری وحتی گاهی قارچ ‌ایجاد شود. یکی از شایع‌ترین انواع عفونت‌‌های ریه،‌ ذات الریه (Pneumonia) است. ذات الریه،‌ که روی کیسه‌‌های هوایی کوچک ریه تأثیر می‌گذارد،‌ بیشتر در اثر باکتری‌‌های مسری ایجاد می‌شود،‌ اما عفونت ریه‌ها می‌تواند در اثرویروس نیز ایجاد شود.

عفونت ریه چطور بروز پیدا می‌کند؟

هنگامی‌که لوله‌‌های بزرگ برونشی که هوا را به داخل ریه منتقل می‌کنند،‌ آلوده می‌شوند،‌ به آن برونشیت گفته می‌شود. برونشیت بیشتر از طریق باکتری‌‌های ناشی از ویروس است. ویروس‌‌ها همچنین می‌توانند به ریه‌‌ها یا معابرهوایی که به ریه‌‌ها می‌رسد، حمله کنند که بیماری برونشیولیت گفته می‌شود. برونشیولیت ویروسی بیشتردرنوزادان مشاهده می‌شود.

عفونت‌‌های ریوی مانند ذات الریه معمولاً خفیف است،‌ اما می‌تواند جدی باشد،‌ به خصوص برای افرادی که سیستم‌ایمنی ضعیف شده یا شرایط مزمن مانند بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD)  دارند.

علائم عفونت ریه

علائم عفونت ریه ازخفیف تا شدید متفاوت است. عوامل مختلفی ازجمله سن وسلامتی کلی و‌اینکه‌ آیا بیماری با ویروس،‌ باکتری یا قارچ ایجاد شده است در آن موثر است. علائم عفونت در ریه‌ها ممکن است شبیه به سرماخوردگی یا آنفولانزا باشد،‌ اما ماندگاری بیشتری دارند.

شایع‌ترین علائم عفونت ریه  عبارتند از:

1. سرفه‌ای که خلط غلیظ ‌ایجاد می‌کند

سرفه کمک می‌کند تا بدن شما ازمخاطی که از التهاب راه‌‌های هوایی و ریه‌‌ها ‌ایجاد می‌شود،‌ خلاص شود.‌ این مخاط همچنین ممکن است حاوی خون باشد. با برونشیت یا ذات الریه، ‌سرفه‌‌ها آنقد سنگین است که اخلاط سنگین ‌ایجاد کند که ممکن است رنگ مشخصی داشته باشد،‌ ازجمله:

  • بی‌رنگ؛
  • سفید؛
  • سبز؛
  • زرد مایل به خاکستری؛

حتی بعد از بهبود علائم دیگر،‌ سرفه می‌تواند چندین هفته ادامه‌دار باشد.

 

بیماران عزیز از این پس می توانید با مراجعه به بخش ویزیت آنلاین، براحتی معاینه و سوالات خود را از دکتر مهسا موسوی فوق تخصص بیماری های ریوی بپرسید.

2. درد قفسه سینه

درد قفسه سینه که در اثر عفونت ریه‌ ایجاد می‌شود،‌ اغلب به صورت تیز یا خفه‌کننده توصیف می‌شود. در هنگام سرفه یا نفس کشیدن عمیق،‌ درد قفسه سینه بدتر می‌شود. گاهی اوقات دردهای شدید می‌تواند در قسمت میانی تا پشت شما احساس شود.

3. تب

هنگامی‌که بدن شما سعی درمقابله با عفونت دارد،‌ تب دارمی‌شود. دمای معمولی بدن معمولاً در حدود 98.6 درجه فارنهایت (37 درجه سانتی‌گراد) است. اگر عفونت باکتریایی ریه دارید،‌ تب شما ممکن است به اندازه 105 درجه فارنهایت خطرناک (40.5 درجه سانتیگراد) افزایش یابد.

تب بالای 102 درجه فارنهایت (38.9 درجه سانتیگراد) اغلب منجر به بسیاری از علائم دیگر از جمله:

  • تعریق؛
  • لرز؛
  • دردهای عضلانی؛
  • کمبود آب بدن؛
  • سردرد؛
  • ضعف؛

اگر تب شما بالاتر از 102 درجه فارنهایت (38.9 درجه سانتیگراد) است یا بیش از سه روز ادامه دارد باید به پزشک مراجعه کنید.

4. درد بدن

عضلات و کمر شما ممکن است در هنگام ابتلا به عفونت ریه درد بگیرند. به این شرایط میالژی یا میالژیا به معنای درد عضلانی (Muscle pain) گفته می‌شود. گاهی اوقات التهاب در ماهیچه‌ها می تواند باعث بدن درد باشد. همچنین درصورت ابتلا به عفونت نیز می‌تواند به درد بدن منجر شود.

5. آبریزش بینی

آبریزش بینی و سایر علائم مانند آنفولانزا مانند عطسه،‌ اغلب با عفونت ریه مانند برونشیت همراه است.

6. تنگی نفس

تنگی نفس به‌این معنی است که احساس می‌کنید تنفس دشوار است یا نمی‌توانید نفس بکشید. اگر در تنفس مشکل دارید باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

7. خستگی

معمولاً وقتی بدن شما با عفونت مبارزه می‌کند احساس ضعف و خستگی می‌کنید. در این شرایط حتماً باید استراحت کنید تا بدن به شرایط عادی خودش برگردد.

8. خس خس سینه

هنگام بازدم،‌ ممکن است صدای سوت‌‌های پر صدا (خس خس)، بشنوید که یکی از دلایل آن می‌تواند تنگ‌شدن مجاری تنفسی یا التهاب می‌شود.

9. مات شدن پوست یا لب

یکی دیگر از نشانه‌های عفونت در ریه‌ها، مات شدن پوست یا لب است. به دلیل کمبود اکسیژن ممکن است لب و ناخن‌‌ها کمی‌به رنگ آبی ظاهر شود.

10. صدای خس خس در ریه‌‌ها

یکی از علائم شایع عفونت ریه،‌ صدای‌ترک خس خس در ریه‌‌ها است،‌ که به عنوان ‌(Bibasilar Crackles) نیز شناخته می‌شود. پزشک می‌تواند با استفاده از ابزاری به نام گوشی‌های پزشکی (Stethoscope) ‌این صداها را بشنود.

 

علل عفونت ریه

برونشیت،‌ ذات الریه و برونشیولیت،‌ سه نوع عفونت ریه هستند که در اثر ویروس یا باکتری ‌ایجاد می‌شوند. شایع‌ترین میکرو ارگانیسم‌‌های مسئول برونشیت عبارتند از:

  • ویروس‌‌هایی مانند ویروس آنفولانزا یا ویروس سینسیتیال تنفسی (RSV)؛
  • باکتری‌هایی مانند مایکوپلاسما پنومونیه، پنومونیه کلامیدیا، و بوردتلاپرتوسیس؛

شایع‌ترین میکروارگانیسم‌‌های مسئول پنومونی عبارتند از:

  • باکتری‌هایی مانند استرپتوکوکوس پنومونیه (شایع‌ترین)، هموفیلوس آنفولانزا و پنومونیه مایکوپلاسما؛
  • ویروس‌‌هایی مانند ویروس آنفولانزا یا RSV؛

به ندرت، عفونت ریه می تواند توسط قارچ مانند پنوموسیستیس، آسپرژیلوس، یا هیستوپلاسما کپسولاتوم ایجاد می‌شود.

 

دکتر مهسا موسوی، فوق تخصص بیماری های ریه و آسم

دارای بورد فوق تخصصی، عضو انجمن متخصصان ریه اتحادیه اروپا و ایران

لازم به ذکر است که خدمات اسپیرومتری، برونکوسکوپی، تست خواب و توراسنتز مایع پلور(کشیدن آب ریه) توسط پزشک انجام میشود

جهت هماهنگی با مطب تماس بگیرید

آدرس مطب : مشهد- میدان ده دی-خیابان رازی غربی- بین راضی 8 و 10- ساختمان پزشکان آریا – مطب دکتر مهسا موسوی

شماره تماس : 38584681-051

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + 10 =

دکمه بازگشت به بالا