بازتوانی ریه چیست؟

بازتوانی ریه یک فرایند پزشکی می باشد که به بیمارانی که مشکلاتی مانند بیماری های ریه، آسم، برونشیت و غیره دارند، کمک می کند تا با افزایش قدرت و استقامت ریه های خود، بهبود یابند.

یکی از برنامه‌های چند رشته‌ای که باعث بهتر شدن اختلالات ریوی می‌شود، بازتوانی ریه است. این برنامه با اهداف مختلفی اجرا خواهد شد. اولین هدف آن، بهبود آمادگی جسمانی و استقامت بدنی یک فرد و افزایش ظرفیت و تحمل فعالیت ست.

افرادی که همواره در تنفس خود دچار مشکل می‌شوند، این روش را انتخاب می‌کنند. علاوه بر آن، با هدف بهبود کیفیت زندگی افراد و کنار آمدن با این بیماری می‌توان از این روش استفاده کرد.

در کنار همه این‌ها، با هدف کاهش بیماران بستری شده در بیمارستان می‌توان این روش را انتخاب کرد. طی بازتوانی ریوی شما قادر هستید که تمرینات بدنی و ورزش‌هایی را انجام دهید که در نتیجه سبب بهبود عملکرد ریه شما خواهند شد.

می‌توان بازتوانی ریه را برای اصلاح رفتار بیمار نیز به کار بست. در هر صورت این روش درمانی فواید زیادی را برای جسم و روان شما به همراه دارد.

بازتوانی ریوی چگونه انجام می‌شود؟

بازتوانی ریه نوعی فرآیند درمانی است که ممکن است به صورت سرپایی انجام شود. همچنین ممکن است این فرآیند به بستری شدن نیاز داشته باشد. ‌برای این که ریه انسان بیمار را بازتوانی کنند، ابتدا ریه را ارزیابی می‌کنند.‌

سپس با توجه به شرایط جسمانی بیمار، برنامه ورزشی خاص پیشنهاد می‌شود. بیمار باید با برنامه ریزی که از سوی پزشک ارائه شده است، جلو برود.

یعنی تمامی ورزش‌ها را در طول هفته انجام دهد و آنچه که پزشک تجویز کرده است را مصرف نماید. تنها در این صورت است که می‌توانید ریه خود را بهبود دهید.

بیماران عزیز از این پس می توانید با مراجعه به بخش ویزیت آنلاین، براحتی معاینه و سوالات خود را از دکتر مهسا موسوی فوق تخصص بیماری های ریوی بپرسید.

چه کسی باید بازتوانی ریه را انجام دهد؟

معمولا تمامی بیمارانی که از اختلالات تنفسی رنج می‌برند، به نوعی به فرآیند بازتوانی ریه نیازمند هستند. اغلب هم بیمارانی برای توانبخشی ریه اقدام می‌کنند که بیماری آن‌ها تا حد زیادی پیشرفته است.

به جز بیماران تنفسی، افرادی که به طور مداوم از سیگار استفاده می‌کنند نیز بهترین کاندیدایی هستند که برای توانبخشی ریه معرفی می‌شوند. این افراد برای ترک سیگار می‌توانند از برنامه‌هایی که پزشکان در اختیارشان قرار می‌دهند، برخوردار شوند.

افراد مبتلا به آسم مزمن، copd بیماریهای فیبروز ریه و بیماری های بینابینی ریه و افراد مبتلا به فیبروز کیستیک،برونشکتازی هم می‌توانند از این فرآیند برای بهبود اوضاع جسمانی و وضعیت تنفسی خود استفاده کنند.

همچنین بیمارانی که به هر دلیلی نیاز به عمل جراحی دارند ولی وضعیت جسمانی و تنفسی ضعیفی دارند که احتمال خطر عمل جراحی رو بالا می‌برد چند جلسه بازتوانی ریوی قبل از عمل پیشنهاد میشود. پس محدودیتی زیادی برای انجام فرآیندهای مربوط به بازتوانی ریوی در نظر گرفته نشده است.

فواید بازتوانی ریه چیست؟

بازتوانی ریوی می‌تواند مزایای زیادی را با خود به همراه بیاورد. معمولا افراد به قصد افزایش کیفیت زندگی خود و بهبود اوضاع سلامت خود از بازتوانی ریه استفاده می‌کنند.

برای کاهش علائم مشکلات ریوی، برای افزایش دادن ظرفیت عملکردی ریه و برای برطرف نمودن مشکلات مزمن تنفسی بازتوانی ریه  یا pulmonary rehabilitation توصیه می‌شود.‌ این روند به دلیل این که با جراحی همراه نیست، پس بیمار را اذیت نخواهد کرد.

تا جایی که در برخی از موارد ممکن است حتی توانبخشی ریه به صورت سرپایی انجام شود. از دیگر مزایای این روش این است که با هزینه‌های کم می‌توانید ریه خود را توانبخشی کنید. پس چه انتخابی بهتر از این؟!

ما در این مطلب در مورد بازتوانی ریه، فواید آن و مراحل انجام آن صحبت کردیم. شما برای بازتوانی ریه باید یک سری اقدامات خاص را انجام دهید و ورزش‌های گوناگونی را پشت سر بگذارید.

ورزش‌های قفسه سینه می‌توانند به صورت کششی و در حالت دراز کش و نشسته انجام شوند. افرادی که به هر دلیلی دچار مشکلات تنفسی شده‌اند،با توانبخشی ریه می‌توانند مشکلات خود را بهبودی بخشند.

 

دکتر مهسا موسوی، فوق تخصص بیماری های ریه و آسم

دارای بورد فوق تخصصی، عضو انجمن متخصصان ریه اتحادیه اروپا و ایران

لازم به ذکر است که خدمات اسپیرومتری، برونکوسکوپی، تست خواب و توراسنتز مایع پلور(کشیدن آب ریه) توسط پزشک انجام میشود

جهت هماهنگی با مطب تماس بگیرید

آدرس مطب : مشهد- میدان ده دی-خیابان رازی غربی- بین راضی 8 و 10- ساختمان پزشکان آریا – مطب دکتر مهسا موسوی

شماره تماس : 38584681-051

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × سه =

دکمه بازگشت به بالا