متاستاز ریه چیست؟
متاستاز ریه سرطان ثانویه ریه است. یکی از چالشهای بزرگ پزشکان و بیماران مبتلا به انواع سرطان، سرایت و گسترش سلولهای سرطانی به دیگر بافتها و اندامهای بدن است. به این حالت متاستاز گفته میشود که میتواند در انواع سرطانها و در قسمتهای مختلف بدن ایجاد شود. گاهی ممکن است سلولهای سرطانی از بخشی به ریه منتقل شود و باعث متاستاز ریه شود. در این مقاله میخواهیم در مورد متاستاز ریه صحبت کنیم.
متاستاز ریه چیست؟
سرطانی که از یک قسمت بدن شروع میشود و به ریهها سرایت میکند متاستاز ریه نامیده میشود. گاهی اوقات به آن تومورهای متاستاتیک ریه نیز میگویند. بیماری سرطان که از ریه شروع میشود متفاوت است و سرطان اولیه ریه نامیده میشود.
متاستاز ریه یک وضعیت جدی و تهدیدکننده زندگی است که درمان موفقیتآمیز آن دشوار است، اگرچه در موارد خاص بیمار میتواند سالها با برداشتن تومورهای متاستاتیک زنده بماند یا حتی گاهی اوقات درمان شود.
سرطان ریه به کجا متاستاز میدهد؟
سرطان ریه از خطرناکترین بیماری های ریه است. اگر محل اولیه سرطان شما در ریهها باشد، سرطان معمولاً به مناطق زیر گسترش مییابد:
- ریه دیگر
- غدد فوقکلیوی
- گرههای لنفاوی
- استخوانها
- مغز
- کبد
متاستازهای ریه اگرچه کمتر شایع هستند، میتوانند به معده، روده، پانکراس و کلیهها نیز سرایت کنند.
متاستاز ریه در کودکان
در کودکان بهندرت این احتمال وجود دارد که متاستاز ریه یا سرطان ثانویه ریه به دنبال ابتلای آنها به انواع سرطان خون حاد ایجاد شود.
متاستاز ریه در بزرگسالان
در بزرگسالان متاستاز ریه میتواند به عنوان سرطان ثانویه ریهها بعد از ابتلا به انواع سرطانها مانند سرطان کبد، پانکراس، پستان و بیضه ایجاد شود.
شیوع متاستاز ریه
ریه یکی از اندامهایی است که احتمال سرایت سلولهای بدخیم سرطانی از دیگر نقاط بدن به آن زیاد است. متاستاز ریه تقریباً از هر سه بیمار مبتلا به سرطان بدخیم و پیشرفته در یک نفر از آنها دیده میشود.
علائم متاستاز ریه
متاستازهای ریه ممکن است در ابتدا هیچ علامتی ایجاد نکنند. علائم بسته به تعداد تومورها و محل قرارگیری آنها در ریهها متفاوت است. سایر شرایط سلامتی میتوانند علائم مشابه متاستازهای ریه را ایجاد کنند. با این حال علائم زیر میتواند نشاندهنده بروز مشکلات جدی در ریهها و از علائم سرطان ریه باشد:
- سرفهای که از بین نمیرود.
- تنگی نفس
- عفونتهای مکرر قفسه سینه
- سرفه کردن همراه با خون یا خلط خونی
- درد یا ناراحتی در قفسه سینه
- کاهش وزن ناخواسته
- ضعف شدید
- خسخس سینه
گاهی اوقات رشد سرطانی به طور تصادفی زمانی که پزشک به دلایل دیگر از بیمار رادیوگرافی قفسه سینه میگیرد، کشف میشود.
دکتر مهسا موسوی، فوق تخصص بیماری های ریه و آسم
دارای بورد فوق تخصصی، عضو انجمن متخصصان ریه اتحادیه اروپا و ایران
لازم به ذکر است که خدمات اسپیرومتری، برونکوسکوپی، تست خواب و توراسنتز مایع پلور(کشیدن آب ریه) توسط پزشک انجام میشود
جهت هماهنگی با مطب تماس بگیرید
آدرس مطب : مشهد- میدان ده دی-خیابان رازی غربی- بین راضی 8 و 10- ساختمان پزشکان آریا – مطب دکتر مهسا موسوی
شماره تماس : 38584681-051