مهمترین علائم سرطان ریه
سرطان ریه معمولا در مراحل اولیه خود علائم و نشانههایی ایجاد نمی کند اما با پیشرفت این بیماری علائم زیر ممکن است بروز پیدا کند:
– سرفه جدیدی که برطرف نمی شود.
– سرفه کردن همراه با خون حتی در مقدار کم
– تنگی نفس
– درد قفسه سینه
– گرفتگی صدا
– کاهش وزن بدون تلاش
– درد استخوان
– سردرد
علت ایجاد سرطان ریه چیست؟
سیگار کشیدن علت اصلی ایجاد سرطان ریه است . این عامل چه در افراد سیگاری و چه در افرادی که در معرض دود قرار دارند اصلی ترین علت ایجاد سرطان ریه می باشد.
اما سرطان ریه در افرادی که هرگز سیگار نکشیده اند و در افرادی که هرگز به مدت طولانی در معرض دود سیگار قرار نداشته اند نیز روی می دهد که در این موارد ممکن است دلیل مشخصی برای سرطان ریه وجود نداشته باشد.
پزشکان معتقدند که سیگار کشیدن باعث آسیب رساندن به سلول های ریه شده و این امر باعث ایجاد بیماری سرطان ریه می شود . هنگام استنشاق دود سیگار که مملو از مواد سرطان زا است ، تغییراتی در بافت ریه تقریباً بلافاصله آغاز میشود .
در ابتدا ممکن است بدن شما بتواند این آسیب را برطرف کند اما با هر بار قرار گرفتن در معرض دود ، سلولهای طبیعی که در ریه قرار دارند به طور فزایندهای آسیب میبینند و با گذشت زمان این آسیب باعث عملکرد غیر طبیعی سلول ها شده و در نهایت ممکن است باعث ایجاد سرطان شود.
انواع سرطان ریه شامل چیست؟
پزشکان بر اساس ظاهر سلول های سرطانی ریه در زیر میکروسکوپ سرطان را به دو نوع عمده تقسیم می کنند و بر اساس نوع اصلی سرطان ریه تصمیمات درمانی را اتخاذ می کنند.
دو نوع کلی سرطان ریه عبارتند از :
– سرطان ریه سلول کوچک
این نوع سرطان تقریباً به طور انحصاری در افراد سیگاری سنگین رخ می دهد و کمتر شایع تر از سرطان ریه غیر سلول کوچک است.
– سرطان ریه غیر سلول کوچک
این نوع سرطان اصطلاحی برای انواع مختلفی از سرطان های ریه می باشد . سرطان های ریه غیر سلول کوچک شامل سرطان سلول سنگفرشی ، آدنوکارسینوم و سرطان سلول بزرگ است.
عوامل خطر برای ایجاد سرطان ریه شامل چیست؟
تعدادی از عوامل ممکن است خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهند. برخی از این عوامل را می توان کنترل کرد به عنوان مثال با ترک سیگار اما سایر عوامل مانند سابقه خانوادگی قابل کنترل نیست.
عوامل خطر سرطان ریه عبارتند از :
– سیگار کشیدن
خطر ابتلا به سرطان ریه با تعداد سیگاری که در روز می کشید ، افزایش می یابد . ترک سیگار در هر سنی می تواند خطر ابتلا به سرطان ریه را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
– قرار گرفتن در معرض دود سیگار
حتی اگر سیگار نکشید اما در معرض دود سیگار قرار داشته باشید خطر ابتلا به سرطان ریه افزایش می یابد.
– پرتو درمانی
اگر برای نوع دیگری از سرطان تحت پرتودرمانی قفسه سینه قرار گرفته باشید ممکن است خطر ابتلا به سرطان ریه در شما افزایش یابد .
– قرار گرفتن در معرض گاز رادون
گاز رادون در اثر تجزیه طبیعی اورانیوم در خاک ، سنگ و آب تولید میشود که در نهایت بخشی از هوای تنفسی می شود . سطح ناامن رادون می تواند در هر ساختمانی از جمله خانه ها جمع شود.
– قرار گرفتن در معرض آزبست و سایر مواد سرطان زا
در صورتی که در محل کار در معرض آزبست و سایر مواد شناخته شده در ایجاد سرطان مانند آرسنیک ، کروم و نیکل قرار بگیرید ، می تواند خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد به خصوص اگر سیگاری نیز باشید.
– سابقه خانوادگی سرطان ریه
افرادی که دارای والدین ، خواهر و برادر مبتلا سرطان ریه هستند در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
دکتر مهسا موسوی، فوق تخصص بیماری های ریه و آسم
دارای بورد فوق تخصصی، عضو انجمن متخصصان ریه اتحادیه اروپا و ایران
لازم به ذکر است که خدمات اسپیرومتری، برونکوسکوپی، تست خواب و توراسنتز مایع پلور(کشیدن آب ریه) توسط پزشک انجام میشود
جهت هماهنگی با مطب تماس بگیرید
آدرس مطب : مشهد- میدان ده دی-خیابان رازی غربی- بین راضی 8 و 10- ساختمان پزشکان آریا – مطب دکتر مهسا موسوی
شماره تماس : 38584681-051