بهترین راههای تشخیص و درمان برونشکتازی

هنگامی که یک عامل ایجاد کننده برونشکتازی شناسایی شد، می‌توان درمان خاصی برای آن عامل انجام داد. روش‌های زیر برای ارزیابی منبع برونشکتازی استفاده می‌شود:

  • تجزیه و تحلیل خلط
  • آزمایشات بیوشیمیایی
  • آزمایشات میکروبیولوژیکی
  • توموگرافی کامپیوتری با وضوح بالا (HRCT)
  • تست‌های تشخیصی فیبروز کیستیک (تحلیل ژنتیکی و آزمایش کلر)

HRCT یک روش مهم در تشخیص برونشکتازی و در تعیین میزان آن است. در نتیجه HRCT، می‌توان با ارزیابی اینکه برونشکتازی شامل کدام بخش‌های ریوی می‌شود، در مورد عوامل احتمالی ایده گرفت. به عنوان مثال، هنگامی که درگیری در نواحی میانی و تحتانی ریه مشاهده می‌شود، به عوامل عفونی مشکوک می‌شود، در حالی که علل آناتومیک تنها در درگیری لایه میانی در نظر گرفته می‌شود. در فیبروز کیستیک، بیشتر درگیری ریه فوقانی وجود دارد.

درمان برونشکتازی

برای یک رویکرد درمانی صحیح برای bronchiectasis، باید با پزشک متخصص در بیماری‌های قفسه سینه مشورت کنید. پزشک ابتدا با گوش دادن به شکایات شما یک معاینه جامع انجام می‌دهد. به این ترتیب می‌توان علائم و نشانه‌های برونشکتازی را به وضوح ارزیابی کرد. درمان برونشکتازی با توجه به علت و شدت بیماری متفاوت است. بنابراین قبل از درمان از تست‌های تشخیصی مختلفی مانند آنالیزهای آزمایشگاهی و تصویربرداری رادیولوژیک استفاده می‌شود. بنابراین، نوع و سطح برونشکتازی با جزئیات بررسی می‌شود.

روش‌های مورد استفاده در درمان bronchiectasis به شرح زیر است:

  • آنتی بیوتیک‌ها
  • تمرینات تنفسی bronchiectasis
  • داروهایی که عضلات صاف برونش را گسترش می‌دهند.
  • داروهای نوع کورتیکواستروئید
  • تنظیم رژیم غذایی و مکمل‌ها
  • جراحی

بیماران عزیز از این پس می توانید با مراجعه به بخش ویزیت آنلاین، براحتی معاینه و سوالات خود را از دکتر مهسا موسوی فوق تخصص بیماری های ریوی بپرسید.

درمان آنتی بیوتیکی

درمان آنتی بیوتیکی با توجه به شدت بیماری با داروهایی با مواد فعال مختلف تنظیم می‌شود. آنتی بیوتیک درمانی متوسط ​​معمولاً به مدت ۷-۱۰ روز توصیه می‌شود. انواع مختلفی از آنتی بیوتیک‌ها مانند آموکسی سیلین، سفالوسپورین، ماکرولید وجود دارد. پزشک شما می‌تواند یک آنتی بیوتیک مناسب را بر اساس بیماری فعلی شما تجویز کند. در هنگام انتخاب آنتی بیوتیک مناسب می‌توان از روش‌های تشخیصی مانند آنالیز خلط و آزمایش‌های میکروبیولوژیکی نیز استفاده کرد.

تمرینات تنفسی برونشکتازی و فیزیوتراپی

تمرینات تنفسی bronchiectasis و فیزیوتراپی، رایج‌ترین روش‌های درمانی هستند که علاوه بر آنتی‌بیوتیک‌ها ترجیح داده می‌شوند. به لطف فیزیوتراپی تنفسی، دفعات حملات برونشکتازی را می‌توان کاهش داد و علائم افراد را کاهش داد. عموماً جراحی برونشکتازی برای بیمارانی که درگیری ریه محدودی دارند و برای بیمارانی که نتایج مطلوب را با آنتی بیوتیک به دست نمی‌آورند، ترجیح داده می‌شود. هنگامی که برونشکتازی با ویژگی‌های مناسب با جراحی درمان می‌شود، می‌توان بهبود قابل توجهی را مشاهده کرد. عمل برونشکتازی به روش لوبکتومی یا سگمنکتومی انجام می‌شود که به طور کلی به عنوان برداشتن یک لوب یا قطعه خاصی از ریه تعریف می‌شود.

به لطف آنتی بیوتیک‌های در حال توسعه و سایر روش‌های درمانی، می‌توان علائم bronchiectasis را با همراهی یک پزشک متخصص و با تجربه کاهش داد. بنابراین، درمان زودهنگام باید با تشخیص صحیح اعمال شود و نباید قطع شود. می‌توانید برای بیماری bronchiectasis خود با پزشک متخصص مشورت کنید و برنامه درمانی مناسب را دریافت کنید.

 

دکتر مهسا موسوی، فوق تخصص بیماری های ریه و آسم

دارای بورد فوق تخصصی، عضو انجمن متخصصان ریه اتحادیه اروپا و ایران

لازم به ذکر است که خدمات اسپیرومتری، برونکوسکوپی، تست خواب و توراسنتز مایع پلور(کشیدن آب ریه) توسط پزشک انجام میشود

جهت هماهنگی با مطب تماس بگیرید

آدرس مطب : مشهد- میدان ده دی-خیابان رازی غربی- بین راضی 8 و 10- ساختمان پزشکان آریا – مطب دکتر مهسا موسوی

شماره تماس : 38584681-051

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × یک =

دکمه بازگشت به بالا