دردهای ریوی چگونه تشخیص داده می شوند؟

مهم ترین دردهای قفسه ی سینه، دردهای قلبی هستند که به طور مفصل در مقالات متعددی در این باره صحبت کرده ایم. هم چنین دردهای عضلانی و گوارشی و اضطرابی نیز می توانند عامل مهمی برای بروز این علایم باشند. اما آیا ریه نیز می تواند باعث بروز دردهای قفسه ی سینه شود؟ اگر بله چه بیماری های ریوی بیش تر درد قفسه ی سینه را ایجاد می کنند و چه راهکارهایی برای درمان این علایم وجود دارد؟

در این مقاله در رابطه با درد ریه بیش تر می خواهیم صحبت کنیم.

چه بیماری های می توانند به احساس درد ریه منجر شوند؟

قبل از اشاره به اینکه چه بیماری هایی می توانند درد ریه بدهند، باید به این موضوع اشاره کنیم که به طور کلی بیماری های درگیر کننده ی ریه عمومن با تنگی نفس تظاهر می کنند و درد مشخصه ی بارزی در بیماری های ریوی نیست. یعنی بر خلاف بیماری های گوارشی و قلبی که در آنها درد، اصلی ترین تظاهر بروز بیماری و مشکل است، در بیماری های ریوی تنگی نفس یا سرفه هستند که نشانگر بروز بیماری می باشند و معمولن درد نشانه ی شایعی از این بیماری ها نیست.

در بین بیماری ریوی، بیماری های نظیر آسم و آلرژی های شدید و هم چنین بیماری های مزمن تنفسی (COPD) در موارد بسیار شدید، می توانند به خاطر فشاری که به عضلات جدا قفسه ی سینه ایجاد می کنند باعث احساس دردی پراکنده شوند. هم چنین در مواردی که پرده های دور ریه (پرده های پلور) به هر دلیلی ملتهب شوند نیز ممکن است درد ریه احساس شود. البته اینکه این درد کجا احساس می شود بستگی به این دارد که کدام قسمت از پرده ی ریه درگیر شده باشد (یعنی هم سمت چپ هم سمت راست ممکن است این دردها حس شوند).

اما دو بیماری ریوی هستند که بر خلاف سایرین بیش تر با درد بروز می کنند. یکی از ایشان بیماری آمبولی ریه است که به خصوص در مواردی که آمبولی کوچک باشد و عروق ریز ریوی را درگیر کند، می تواند با دردهای قفسه ی سینه، همراهی داشته باشد که در این موارد مجددا محل درد، بستگی به محل تشکیل آمبولی (لخته) دارد ولی عموما نقطه ای و دردی با ماهیت تیز است. در مورد این درد در ادامه بیش تر صحبت می کنیم.

جهت رفاه حال شما عزیزان، ویزیت آنلاین مطب دکتر مهسا موسوی راه اندازی شد و شما بیماران گرامی ار این می توانید با دریافت نوبت مشاوره آنلاین با دکتر درارتباط باشید.

مورد دومی که می تواند با بروز دردهای ریوی همراهی داشته باشد بیماری به نام پنوموتوراکس است که در آن به طور ناگهانی پرده ی دور ریه سوراخ می شود و این با دردی شدید همراهی دارد. این بیماری نادر و عموما در افراد جوان رخ می دهد و به طور ناگهانی نیز پدید می آید. این بیماری نیز با دردهای پراکنده ی قفسه ی سینه همراهی دارد که به طور ناگهانی هم شروع می شوند.

دردهای ریوی چگونه تشخیص داده می شوند؟

مثل هر درد دیگری در قفسه ی سینه مهم ترین نکته مراجعه ی به موقع به پزشک است. بررسی اولیه ی پزشکی شامل معاینه و شرح حال و اخذ نوار قلب است. اگر مسایل قلبی رد شوند ممکن است پزشک بر اساس سوالاتی که از شما می پرسد، به بروز بیماری های ریوی شک کند. در این صورت سمع ریه و گرفتن عکس قفسه ی سینه می تواند به تشخیص پزشک کمک کند. معمولن بیماری هایی مثل آسم یا بیماری های تنفسی مزمن، بر اساس شرح حال بیمار و بررسی سوابق قبلی به راحتی قابل تشخیص هستند.

در مورد آمبولی ریه نیز شرح حال و سابقه ی بروز لخته در پا (DVT) یا سابقه ی سفرهای طولانی و بی حرکتی های طولانی مدت و جراحی های اخیر می توانند در تشخیص این بیماری کمک کنند و بنابراین شرح حال پزشک در این شرایط بسیار مهم است. در مورد بیماری پنوموتوراکس نیز دردهای ناگهانی به خصوص در افراد جوان بلند قد، یک کلید تشخیصی مهم است که معمولا هم با اخذ عکس ساده ی قفسه ی سینه می توان به این تشخیص رسید.

درمان دردهای ریوی چگونه است؟

معمولا نکته ی اصلی در درمان این دردها این است که نوع درمان بستگی به علت بیماری دارد. در مواردی مثل بیماری های آسم و بیماری های تنفسی مزمن (COPD) استفاده از اسپری می تواند کمک کننده باشد. درمان پنومونی و عفونت های ریوی نیز استفاده از آنتی بیوتیک ها است. در مورد درمان آمبولی ریه استفاده از داروهای رقیق کننده ی خون و ضد لخته هستند که می توانند به بهبود علایم کمک کنند. پنوموتوراکس نیز بیماری است که نیازمند رسیدگی فوری است و در برخی موارد شاید حتی نیاز به استفاده از روش های جراحی برای درمان آن باشد.

به طور کل مهمترین نکته رسیدگی به موقع به هر گونه علامت در قفسه ی سینه است. هر علامتی در قفسه ی سینه هر چقدر کوچک و خفیف نیز نیازمند رسیدگی فوری از جانب پزشک متخصص است.

 دکتر مهسا موسوی، فوق تخصص بیماری های ریه و آسم

دارای بورد فوق تخصصی، عضو انجمن متخصصان ریه اتحادیه اروپا و ایران

لازم به ذکر است که خدمات اسپیرومتری، برونکوسکوپی، تست خواب و توراسنتز مایع پلور(کشیدن آب ریه) توسط پزشک انجام میشود

جهت هماهنگی با مطب تماس بگیرید

آدرس مطب : مشهد- میدان ده دی-خیابان رازی غربی- بین راضی 8 و 10- ساختمان پزشکان آریا – مطب دکتر مهسا موسوی

شماره تماس : 38584681-051

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + 7 =

دکمه بازگشت به بالا