آبسه ریه چیست؟

آبسه ریه، عفونت باکتریایی است که در بافت ریه ایجاد می شود. عفونت باعث از بین رفتن بافت و تجمع چرک در آن فضا می شود. آبسه ریه برای درمان چالش برانگیز است و می تواند خطرناک باشد.

آبسه های ریه را می توان به دو صورت اولیه یا ثانویه طبقه بندی کرد. آنها از سویه های مختلف باکتری ایجاد می شوند و دلایل مختلفی دارند.

آبسه های اولیه

آبسه های اولیه در اثر عفونت، ذات الریه، در داخل ریه ایجاد می شود. پنومونی آسپیراسیون نوعی عفونت است که بعد از استنشاق غذا یا ترشحات از دهان، معده یا سینوس ها در ریه ها به جای اینکه در مری وارد شود، ایجاد می شود. این یکی از علل شایع آبسه های اولیه است.

آبسه ریه در اثر تعرق در غذا یا ترشحات اغلب در حالی که فردی آرام یا بیهوش باشد، یا از طریق مسمومیت یا بیهوشی روی می دهد. مواد استنشاق شده اغلب به بافت ریه آسیب می رساند. همچنین به طور معمول مملو از باکتری است، یا از طریق عفونت یا از باکتری های طبیعی موجود در دهان، دستگاه تنفسی یا معده ایجاد می شود.

رایج ترین بیماری که فرد را مستعد ابتلا به آبسه ریه می کند، اعتیاد به الکل است. کسانی که از الکل سوء استفاده می کنند اغلب دچار استفراغ و تغییر سطح هوشیاری می شوند. این شرایط احتمال استنشاق محتوای معده و باکتری در ریه ها را افزایش می دهد، که می تواند باعث ایجاد عفونت شود. افرادی که از الکل استفاده می کنند، به دلیل ضعف در سلامت عمومی و تغذیه، اغلب سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است، که ابتلا به عفونت را در آنها افزایش می دهد.

 

بیماران عزیز از این پس می توانید با مراجعه به بخش ویزیت آنلاین، براحتی معاینه و سوالات خود را از دکتر مهسا موسوی فوق تخصص بیماری های ریوی بپرسید.

آبسه های ثانویه

آبسه های ثانویه به علت عفونت دیگری که در ریه شروع می شود، رخ می دهند. این وضعیت می تواند ناشی از انسداد مجاری تنفسی بزرگ، بیماری همزمان در ریه ها یا عفونت از سایر قسمت های بدن باشد که به ریه ها انتشار می یابد.

تعدادی از شرایطی که مستقیماً بر ریه ها تأثیر می گذارد، ممکن است فرد را مستعد ابتلا به این بیماری کند، از جمله:

ذات الریه: هر نوع ذات الریه، اما به خصوص پنومونی آسپیراسیون ممکن است منجر به آبسه شود، به خصوص اگر تشخیص و درمان آن به تأخیر بیفتد.

تومورها: یک سرطان زمینه ای تقریباً در ۱۰٪ یا ۱۵٪ از افراد ممکن است منجر به تشکیل آبسه ریه شود. در این حالت، انسداد مجاری تنفسی به دلیل تومور اغلب منجر به ذات الریه (ذات الریه پس از انسداد) و به نوبه خود منجر به آبسه می شود. سرطان سلول سنگفرشی ریه ها شایع ترین شکل سرطان ریه است که منجر به آبسه ریه می شود، اما سایر سرطان ها مانند لنفوم ها نیز ممکن است دلیل اصلی باشد.

بیماری ریوی زمینه ای: بیماری های ریه مانند برونشکتازی، فیبروز کیستیک، کوفتگی ریه (کوفتگی) و سکته های انفارکتوس عفونی ممکن است منجر به آبسه ریه شود.

کمبود ایمنی: سندرم های نقص ایمنی مادرزادی و همچنین مواردی که اکتساب شده اند (مانند HIV / AIDS یا به دلیل شیمی درمانی) ممکن است منجر به آبسه ریه شوند.

 دکتر مهسا موسوی، فوق تخصص بیماری های ریه و آسم

دارای بورد فوق تخصصی، عضو انجمن متخصصان ریه اتحادیه اروپا و ایران

لازم به ذکر است که خدمات اسپیرومتری، برونکوسکوپی، تست خواب و توراسنتز مایع پلور(کشیدن آب ریه) توسط پزشک انجام میشود

جهت هماهنگی با مطب تماس بگیرید

آدرس مطب : مشهد- میدان ده دی-خیابان رازی غربی- بین راضی 8 و 10- ساختمان پزشکان آریا – مطب دکتر مهسا موسوی

شماره تماس : 38584681-051

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + هفت =

دکمه بازگشت به بالا