برای درمان بیماری برونشیت چه بخوریم؟
درمان گیاهی بیماری برونشیت
روشها و راههای بسیاری برای درمان خانگی برونشیت وجود دارد. درمان برونشیت در طب اسلامی مصرف برخی از مواد غذایی را به فرد بیمار پیشنهاد میکند که در ادامه به بررسی این مواد میپردازیم.
- عسل
به منظور درمان و بهبود سرفههای ناشی از ابتلا به بیماری برونشیت، اقدام به مصرف عسل نمایید. عسل با داشتن خاصیت تسکین دهنده و ضد ویروسی در درمان این بیماری کمک چشمگیری میکند. - زنجبیل
زنجبیل، اغلب برای درمان سرماخوردگی استفاده میگردد، زنجبیل علاوه بر داشتن خاصیت ضد التهابی، میتواند سیستم بدنی انسان را تقویت کند و از ابتلای فرد به بیماری جلوگیری نماید.
خاصیت ضد التهابی زنجبیل در درمان و بهبود التهاب نایژهها نقش بسیار مهمی را ایفا میکند.
شما میتوانید یک قاشق چای خوری زنجبیل، میخک و دارچین را در یک فنجان آب گرم ریخته و به خوبی هم بزنید.
پس از این که مواد را به خوبی هم زدید این محلول را بنوشید و این کار را روزی چند مرتبه برای چند هفته انجام دهید.
همچنین شما میتوانید یک قاشق چای خوری پودر زنجبیل را به همراه مقداری فلفل سیاه داخل آب گرم بریزید و بنوشید. شما میتوانید برای بهتر شدن مزهی این نوشیدنی مقداری عسل به آن اضافه نمایید.
- شیرین بیان
از زمانهای گذشته شیرین بیان به عنوان یک گیاه دارویی و مسکن مورد استفاده قرار میگرفت. استفاده از ریشهی گیاه شیرین بیان میتواند درد ناشی از التهاب نایژهها را تسکین داده و در بهبودی آنها نقش مهمی را ایفا نماید.
شیرین بیان حاوی مقدار زیادی گلیسیریزین است و این ماده میتواند به بدن برای مقابله با ویروسها کمک کند و سیستم ایمنی بدن انسان را تقویت نماید. - پیاز
از آنجا که گیاه پیاز میتواند باعث رفع خلط ناشی از برونشیت گردد، استفاده از آن به فرد بیمار توصیه میگردد. شما میتواند به مدت یک هفته هر روز صبح با معدهی خالی یک قاشق آب پیاز خام را بنوشید. همچنین میتوانید از این گیاه در پخت انواع مختلف غذا و سالاد استفاده نمایید. - آب نمک
یکی از بهترین و موثرترین راههایی که برای بهبود بیماری برونشیت گلو پیشنهاد میشود غرغره کردن محلول آب و نمک میباشد. ترکیب آب و نمک میتواند در بهبود التهاب در گلو نقش مهمی را ایفا کند. آب نمک مخاط موجود در گلویتان را کاهش میدهد و ممکن است باعث سوزش گلو شود اما استفاده از این محلول در بهبود این بیماری بسیار مهم است. - روغن اکالیپتوس
گیاه یا روغن اکالیپتوس را درون آب بجوشانید و بخور دهید. بخور اکالیپتوس باعث میشود مجاری هوایی مسدود شدهِ درون ششها باز و تنفس برای فرد راحتتر گردد. - زردچوبه
زردچوبه دارای خاصیت ضد التهابی میباشد که برای درمان سرفهی ناشی از برونشیت بسیار موثر است. مصرف زردچوبه میتواند باعث صاف شدن سینه شود و درد آن را کاهش دهد.
شما میتوانید یک قاشق چای خوری را به شیر داغ اضافه کرده و هم بزنید. در روز دو یا سه بار شیر و زردچوبه را به همراه مقداری عسل بنوشید. مصرف شیر و زردچوبه با معدهی خالی میتواند روند بهبود بیماری برونشیت را تسریع بخشد.
توجه: در صورتی که سنگ کیسهی صفرا، زردی یا زخم دارید، مصرف زردچوبه به شما توصیه نمیگردد.
- آویشن
آویشن از دیگر گیاهان دارویی است که مصرف آن برای بهبود و درمان بسیاری از بیماریها از جمله بیماری ریوی برونشیت توصیه میشود. آویشن به دو صورت جوشانده، عصاره یا پودر گیاه مورد استفاده قرار میگیرد.جوشانده: ۱ الی ۲ گرم گیاه خشک آویشن را به همراه ۱۵۰ میلیلیتر آب را به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید. پس از سرد شدن آب و آویشن، چند فنجان از آن را طی چند وعده در روز بنوشید. این کار را برای چند هفته تکرار نمایید.عصارهی برگ آویشن: برای بهبود بیماری برونشیت، ۳ بار در روز ۲۰ الی ۴۰ قطره عصارهی آویشن را با آب رقیق نموده و مصرف نمایید.
پودر: از استفاده از پودر آویشن داخل غذاهایتان غافل نشوید. - دانه کنجد
خواص دارویی موجود در دانهی کنجد میتواند به درمان برونشیت مزمن کمک چشمگیری کند. مصرف دانهی کنجد میتواند درد قفسهی سینه را کاهش داده و به مرور زمان درمان نماید.
شما میتوانید یک قاشق چای خوری دانهی کنجد را به همراه دانهی کتان داخل عسل بریزید. این مخلوط را قبل از این که بخوابید میل کنید. عسل و کنجد مخلوط علاوه بر کاهش درد قفسهی سینه، باعث میشوند خوابی راحت داشته باشید. همچنین شما میتوانید نصف قاشق چای خوری دانهی کنجد خشک را به همراه دو قاشق غذاخوری آب مخلوط نموده و در روز دوبار بنوشید.
- سیر
گیاه سیر به دلیل داشتن خواص متعددی مانند خاصیت ضد ویروسی و آنتی بیوتیک برای درمان و بهبود بیماری برونشیت حاد بسیار مفید تلقی میشود.
شما میتوانید سه حبهی متوسط سیر را له کنید. سپس سیر له شده را به یک لیوان شیر داغ اضافه نمایید و به خوبی مخلوط کنید. این مخلوط را قبل از خوابیدن میل نمایید. توصیه میشود که مخلوط سیر و شیر قبل از رفتن به خواب شبانه مصرف گردد.
دکتر مهسا موسوی، فوق تخصص بیماری های ریه و آسم
دارای بورد فوق تخصصی، عضو انجمن متخصصان ریه اتحادیه اروپا و ایران
لازم به ذکر است که خدمات اسپیرومتری، برونکوسکوپی، تست خواب و توراسنتز مایع پلور(کشیدن آب ریه) توسط پزشک انجام میشود
جهت هماهنگی با مطب تماس بگیرید
آدرس مطب : مشهد- میدان ده دی-خیابان رازی غربی- بین راضی 8 و 10- ساختمان پزشکان آریا – مطب دکتر مهسا موسوی
شماره تماس : 38584681-051