اسپیرومتری یا تست ریه چیست؟ اقدامات لازم برای تست
اسپیرومتری تست رایجی است که جهت تشخیص آسم، بیماری مزمن انسداد ریوی (COPD) و در مواردی استفاده میشود که سیستم تنفسی به دلایلی تحت تاثیر قرار گرفته است. اسپیرومتری به صورت دورهای و جهت بررسی عملکرد ریههایی که تحت درمان یک بیماری مزمن ریوی بوده اند، انجام میشود.
اسپیرومتر دستگاهی است که حجمهای دمی و بازدمی را اندازه میگیرد. سرعت جریان را میتوان با رسم نمودار حجم در برابر زمان محاسبه کرد. به طور معمول، ظرفیت حیاتی (VC) به صورت تفاوت یک دم کامل تا ظرفیت کل ریه (TLC) با یک بازدم کامل تا حجم باقی مانده (RV) اندازهگیری میشود.
سرعت جریان پس از واداشتن بیمار به انجام یک بازدم قوی از TLC به RV اندازهگیری میشود. چنین مانور بازدمی قوی ما را قادر میسازد تا حجم بازدمی با فشار در یک ثانیه (FEV1) و ظرفیت حیاتی با فشار (FVC) را اندازهگیری کنیم.
مقادیر ۸۰ تا ۱۲۰ درصد میزان تخمین زده شده برای PVC طبیعی تلقی میشود. به طور طبیعی، افراد میتوانند بیش از ۷۵ تا ۸۰ درصد FVC را در ثانیهٔ اول، و قسمت اعظم مابقی را در عرض ۳ ثانیه از ریهها خارج کنند. نسبت این دو متغیر به طور طبیعی بیش از ۸٫۰ میباشد.
ملاحظات قبل از آزمایش اسپیرومتری
در اینجا چند کار دیگر است که باید قبل از انجام آزمایش اسپیرومتری انجام دهید که به شما کمک می کند تا حد امکان تنفس عمیقی داشته باشید و دقیق ترین نتیجه را کسب کنید:
- شب قبل از آزمایش زودتر بخوابید تا کمبود خواب نداشته باشید.
- حداقل چهار تا شش ساعت قبل از آزمایش سیگار نکشید. زیرا ممکن است بر نتایج آزمایش شما تاثیر بگذارد.
- حداقل تا نیم ساعت قبل از آزمایش، هیچ ورزش سنگین یا فعالیت جدی انجام ندهید. حفظ انرژی تان بسیار مهم است.
دکتر مهسا موسوی، فوق تخصص بیماری های ریه و آسم
دارای بورد فوق تخصصی، عضو انجمن متخصصان ریه اتحادیه اروپا و ایران
لازم به ذکر است که خدمات اسپیرومتری، برونکوسکوپی، تست خواب و توراسنتز مایع پلور(کشیدن آب ریه) توسط پزشک انجام میشود
جهت هماهنگی با مطب تماس بگیرید
آدرس مطب : مشهد- میدان بیمارستان امام رضا- ساختمان پزشکان سیمرغ – طبقه سوم – مطب دکتر مهسا موسوی
شماره تماس : 38584681-051
2 دیدگاه ها