برونشکتازی چیست؟
برونشکتازی، نوعی بیماری است که دستگاه تنفسی را درگیر میکند. بیماری bronchiectasis که در نتیجه اختلالات ساختاری در دستگاه تنفسی ایجاد میشود، باعث شکایت در هنگام تنفس در افراد میشود و بر زندگی روزمره تأثیر منفی میگذارد. درمان زودهنگام برای افراد مبتلا به bronchiectasis مهم است. با درمان مناسب میتوان علائم موجود و آزاردهنده را کاهش داد و از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد.
بیماران عزیز از این پس می توانید با مراجعه به بخش ویزیت آنلاین، براحتی معاینه و سوالات خود را از دکتر مهسا موسوی فوق تخصص بیماری های ریوی بپرسید.
برونشکتازی چیست؟
ریهها اندامهای اصلی مسئول تنفس هستند و دارای کانالهای هوایی به نام برونش هستند. هوایی که از خارج گرفته میشود از طریق برونشها وارد ریهها میشود. برونشها در داخل ریه به شاخههای کوچکتری به نام برونشیول تقسیم میشوند. هوا که از میان شاخهها حرکت میکند، در نهایت به کیسههای کوچک ریه به نام آلوئول میرسد، جایی که تبادل اکسیژن با خون انجام میشود. برای یک تنفس سالم، تمام این ساختارهای ذکر شده باید به طور کلی کار کنند.
در bronchiectasis، یک نقص ساختاری در ساختارهای برونش وجود دارد که جریان هوا را در ریه فراهم میکند. بسته به آسیب دیوارههای برونش، برونشها به مرور زمان بزرگ میشوند و ساختار غیرطبیعی پیدا میکنند. این منجر به تجمع بیشتر ترشحات مخاطی تولید شده توسط برونشها میشود. مخاط انباشته شده، ریهها را در معرض خطر بیشتری برای عفونت قرار میدهد. دورههای مکرر عفونت باعث تولید بیشتر مخاط و انسداد راههای هوایی میشود. در نتیجه این اختلالات چرخهای، از آنجایی که برونشها با مخاط پر میشوند، جریان هوا مختل شده و مشکلات تنفسی ایجاد میشود.
دکتر مهسا موسوی، فوق تخصص بیماری های ریه و آسم
دارای بورد فوق تخصصی، عضو انجمن متخصصان ریه اتحادیه اروپا و ایران
لازم به ذکر است که خدمات اسپیرومتری، برونکوسکوپی، تست خواب و توراسنتز مایع پلور(کشیدن آب ریه) توسط پزشک انجام میشود
جهت هماهنگی با مطب تماس بگیرید
آدرس مطب : مشهد- میدان ده دی-خیابان رازی غربی- بین راضی 8 و 10- ساختمان پزشکان آریا – مطب دکتر مهسا موسوی
شماره تماس : 38584681-051