چگونه حمله‌ آسم اتفاق می‌افتد ؟

هنگامی که شما دچار حمله‌ آسم می‌شوید، مجاری تنفسی شما باریک می‌شوند و نفس کشیدن در این شرایط دشوار است. این اختلال می‌تواند نتیجه‌ی اسپاسم عضلات اطراف راه‌های هوایی، التهاب و تورم غشا مخاطی باشد که آن‌ها را پوشش می‌دهد یا ممکن است مقدار زیاد مخاط داخل آن‌ها سبب بروز حمله ‌شود. ممکن است دچار تنگی نفس، خس خس یا سرفه شوید، چرا که بدن شما در حال تلاش برای خلاص شدن از شر مخاط است.

چرا شما آسم دارید و دوست‌تان آسم ندارد؟ هیچکس به طور قطع پاسخ این سوال را نمی‌داند. آلرژی در بسیاری از افراد نقش زیادی در بروز این بیماری دارد و ژنتیک هم یکی از فاکتورهای مهم است.

اگر شما یا یکی از عزیزان‌تان مبتلا به آسم باشید، مهم است که بدانید چه عاملی سبب بروز حملات این بیماری در شما می‌شود. هنگامی که متوجه شدید،‌ می‌توانید برای جلوگیری از آن‌ها اقدام کنید. در نتیجه حملات آسم کم‌تر و با شدت پایین‌تری خواهید داشت.

 

علل و عوامل حمله‌ آسم

۱- آلرژی

۲- مواد غذایی و افزودنی‌های غذایی

۳- ورزش

۴- سوزش سر دل

۵- سیگار کشیدن

۶- سینوزیت

۷- برخی داروها

۸- آب و هوا

۹- دود

 

آلرژی می‌تواند سبب بروز حمله آسم شود؟

آلرژی همراه با آسم یک مشکل شایع است. هشتاد درصد آدم‌های مبتلا به آسم به چیزهایی در هوا حساسیت دارند مانند گرده‌ی درخت، علف و علف هرز، کپک، پرز و موی حیوانات، مایت‌ّهای گرد و غبار و مدفوع سوسک.

در یک مطالعه، مشخص شد که احتمال ابتلا به آسم دوران کودکی در کودکانی که میزان مدفوع سوسک در خانه‌شان بالا بود، چهار برابر بیش‌تر از سایر کودکان بود. آلرژی به مایت‌های گرد و غبار یکی دیگر از محرک‌های شایع آسم است.

مواد غذایی محرک حمله آسم را بشناسید:

آلرژی غذایی می‌تواند واکنش‌های تهدیدکننده‌ی خفیف تا شدید زندگی را ایجاد کند. این نوع آلرژی به ندرت حملات آسم را بدون علائم دیگر تحریک می‌کند. اگر آلرژی غذایی دارید، آسم ممکن است بخشی از یک واکنش شدید و تهدیدکننده‌ی زندگی به نام آنافیلاکسی باشد. شایع‌ترین مواد غذایی مرتبط با علائم آلرژیک عبارتند از:

– تخم‌مرغ

– شیر گاو

– بادام زمینی

– آجیل درختی

– سویا

– گندم

– ماهی

– میگو و دیگر حلزون‌های صدف‌دار

– سالادها

– میوه‌های تازه

نگهدارنده‌های غذا هم می‌توانند آسم را تحریک کنند، به ویژه افزودنی‌های سولفیت مانند سدیم بیسولفیت، پتاسیم بیسولفیت، سدیم متابیسولفیت، پتاسیم متابویسیولفیت و سولفیت سدیم که معمولا در فرآوری یا آماده‌سازی غذا استفاده می‌شوند.

 

دکتر مهسا موسوی، فوق تخصص بیماری های ریه و آسم

دارای بورد فوق تخصصی، عضو انجمن متخصصان ریه اتحادیه اروپا و ایران

لازم به ذکر است که خدمات اسپیرومتری، برونکوسکوپی، تست خواب و توراسنتز مایع پلور(کشیدن آب ریه) توسط پزشک انجام میشود

جهت هماهنگی با مطب تماس بگیرید

آدرس مطب : مشهد- میدان ده دی-خیابان رازی غربی- بین راضی 8 و 10- ساختمان پزشکان آریا – مطب دکتر مهسا موسوی

شماره تماس : 38584681-051

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + یک =

دکمه بازگشت به بالا